Warmteprojectentool wordt uitgebreid en verbeterd

09.09.2024 Sjoerd Rispens

Warmteprojectentool wordt uitgebreid en verbeterd
©Geothermie Nederland

Het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) en Stichting Warmtenetwerk gaan samen de Warmteprojectentool uitbreiden en verbeteren. Dit is de tool waarin alle informatie over warmtenetprojecten op één plek te vinden is.

De Warmteprojectentool wordt uitgebreid met nieuwe data en er komen meer zoekmogelijkheden. Om te beginnen zijn er sinds begin september meer aquathermieprojecten te vinden. Eind 2023 hield het Netwerk Aquathermie (NAT) op te bestaan. Het NAT hield alle aquathermieprojecten in Nederland bij.

Deze informatie wordt nu in opdracht van NPLW in de Warmteprojectentool geïntegreerd, gekoppeld aan de bijbehorende warmtenetten en uitgesplitst naar drie typen aquathermie: thermische energie uit oppervlaktewater, afvalwater of drinkwater.

De Warmteprojectentool van Stichting Warmtenetwerk, die sinds 2021 bestaat en sinds die tijd enkele tienduizenden keren is geraadpleegd, biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren gericht te zoeken naar informatie. Zo kun je zoeken op RES-regio, type warmtenet, temperatuurniveau of welke warmtebronnen er gebruikt zijn.